Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Cvičení v ruském jazyce 6 (KSLA / PRUC6)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSLA / PRUC6 - Cvičení v ruském jazyce 6, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Poznávací zájezd ? sestavení programuNávštěva hlavního města ? sestavení programuProgram pobytového zájezdu - sestavení programuPobyt u moře - sestavení programu pobytuJazykové a jiné kursy - sestavení programuSportovní turistika - sestavení programuZážitková turistika, turistika za dobrodružstvím - sestavení programuTuristika za kulturou a obchody - sestavení programuTuristika za zdravím - sestavení programuCírkevní turistika - sestavení programuLuxusní turistika - sestavení programuPrůvodcování po historických, kulturních a přírodních památkáchPrůvodcování na výletní lodi

Získané způsobilosti

Rozvoj řečových dovedností v rámci uvedených témat, upevnění znalostí a dovedností z morfologie, upevnění znalostí a procvičení dovedností v oblasti ruské syntaxe a stylistiky. Absolvent předmětu bude schopen sestavit v ruštině program jakéhokoli typu zájezdu a bude také schopen na těchto zájezdech provádět průvodcovskou činnost v RJ. Předmět výraznou měrou přispěje k dosažení cílové úrovně B2 podle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky.

Literatura

ŽIŽKOVSKÝ, A., ČECH, J., KRUPIČKA, J. Hovoříme s hostem anglicky, francouzsky, maďarsky, německy, rusky, španělsky. Praha : Merkur, 1983. VÁGNEROVÁ, M., MĚŠŤAN, J. MILEVSKAJA, T. J. Jednáme rusky. Písek : J+M, 2003. VAVREČKA, M., KUPCEVIČOVÁ, J. Obchodní korespondence v ruštině. Brno : Computer Press, a. s., 2005. HORVÁTHOVÁ, M., HUTAROVÁ, M. Ruská korespondence a jednání pro hospodářskou praxi. Praha : Ekopress, 2001. CSIRIKOVÁ, M., VYSLOUŽILOVÁ, E. Ruština v praxi. Praktičeskij kurs russkogo jazyka. Praha :Leda, 2002.

Požadavky

Zápočet získají studenti, kteří pravidelně navštěvují cvičení (sedmdesátipětiprocentní účast), splnili všechny domácí úkoly a s kladným hodnocením napsali písemné práce na vybraná témata.Pro napsání testu má student dva pokusy.

Garant

doc. Galina Kosych, CSc.

Vyučující

doc. Galina Kosych, CSc.