Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybr. kap. z rus. moderny a avantgardy 2 (KSLA / PRUM2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSLA / PRUM2 - Vybr. kap. z rus. moderny a avantgardy 2, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Ruská avantgarda, specifika porevolučního vývojePrůkopníci abstrakce - Malevič, KandinskijN. Gončarovová - ilustrace, volná tvorba, práce pro divadloFotografie jako dokument i svébytné umění - RodčenkoMejerchold a jeho tvůrčí vývojMejercholdovo pojetí režijní práceMejercholdovo revoluční divadlo - jeho repertoár a spolupracovníciPočátky ruského filmového uměníL. Kulešov, S. Ejzenštejn, filmový experiment v Sovětském svazu a ruští filmaři v emigraciFilm a hudba - Prokofjev, ŠostakovičDivadlo a hudba - spolupráce Mejercholda, Šostakoviče a Majakovského

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je charakterizovat základní tendence a směry v rámci ruské moderny a avantgardy v evropském kontextu, demonstrovat blízkost a prolínání jednotlivých druhů umění v probíraném období, seznámit studenty s výraznými osobnostmi jednotlivých uměleckých oborů a s celkovou atmosférou tehdejší doby.

Požadavky

Každý student vypracuje semestrální práci na zvolené téma v rozsahu cca 3 - 5 stran. Téma bude stanoveno na základě programu přednášek po dohodě s vyučující. Na závěrečné hodině proběhne diskuse, v níž studenti své práce stručně představí ostatním a vyjádří se k případným připomínkám. Zápočet je možné konat dvakrát.

Garant

Mgr. Jana Kostincová, Ph.D.