Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do studia RJ (KSLA / PRUS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSLA / PRUS - Úvod do studia RJ, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Jazyk a jeho funkce;Mluvená a psaná podoba jazyka;Systém a struktura jazyka;Podstata jednotlivých lingvistických disciplín;Problematika vyučování ruštině jako blízce příbuzného jazyka;Ruský jazyk jako předmět studia ? charakteristika ruského jazyka, jeho zařazení do jazykového systému, porovnání s češtinou a angličtinou; systém pádů v ruském jazyce;Charakteristika slovních druhů ? plnovýznamových i neplnovýznamových s ohledem na formování jazykové, řečové i komunikativní kompetence studenta.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je osvojení základních pojmů z ruské gramatiky, zvládnutí základní lingvistické terminologie, přispění k formování základu jazykového systému.

Požadavky

Ke každému tématu jsou průběžně zadávány domácí úkoly a dílčí písemné práce. Požadavek na účast studentů na semináři bude upřesněn na začátku každého semestru v souladu s platným výnosem děkana PdF. Zápočet je podmíněn úspěšným splněním všech zadaných dílčích písemných prací (nejméně 65%) a splněním zápočtové písemné práce (minimum úspěšnosti 80%).

Garant

Mgr. Jakub Konečný