Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pedagogická praxe průběžná 1 (KSLA / PXPR1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSLA / PXPR1 - Pedagogická praxe průběžná 1, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Časový rozvrh výuky se řídí pokyny katedry a zařazením vyučovacích hodin ruštiny do rozvrhu učitelek vedoucích průběžnou pedagogickou praxi. Při přípravě a realizaci příslušných výstupů studenti uplatňují poznatky a dovednosti získané v rámci tematického plánu přednášek a seminářů v předmětu didaktika ruského jazyka.

Získané způsobilosti

Hlavní cíl předmětu spočívá ve formování dovednosti praktické aplikace poznatků a dovedností získaných v průběhu absolvování příslušných disciplín (didaktika ruského jazyka, ostatní disciplíny rusistického studia, příslušné pedagogické a psychologické disciplíny společného základu). Přitom formování uvedené praktické aplikace probíhá v přirozeném prostředí školy určitého stupně a typu.Konkrétně jde o dovednosti spojené:a) S přípravou určité vyučovací hodiny: stanovení jejich cílů (úkolů), výběr příslušného učiva, příslušných cvičení v učebnici (s pochopením jejich metodické funkce), určení struktury dané vyučovací hodiny, volba adekvátních metodických postupů, příprava vyučovacích pomůcek a na základě toho stručné písemné zformulování přípravy na příslušnou vyučovací hodinu.b) S předvedením dané vyučovací hodiny při respektování požadavků komunikativně orientovaného vyučování s uplatňováním činnostního přístupu k osvojování ruského jazyka.c) Se zhodnocením průběhu a výsledků realizované vyučovací hodiny.

Požadavky

Udělení zápočtu je podmíněnoa) seznamem hospitací a výstupů (v počtu určeném katedrou),b) doporučením učitelky vedoucí praxi k udělení zápočtu,c) předložením pedagogického deníku s přípravami na příslušný počet hodin a se záznamy z hospitací.

Garant

Mgr. Miroslav Půža, Ph.D.