Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Současný ruský jazyk 3 (KSLA / PZRS3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSLA / PZRS3 - Současný ruský jazyk 3, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Probíraná témata:Podstatná jména. Charakteristika. Gramatické kategorie, skloňování.Předložky. Funkce předložek. Klasifikace předložek, spojistelnosti s pády.Přídavná jména. Charakteristika. Gramatické kategorie, skloňování, pravopis. Jmenné a složené tvary přídavných jmen, stupňování.Příslovce.Zájmena. Charakteristika a klasifikace.Číslovky. Charakteristika. Číselně-jmenná spojení.Sloveso. Charakteristika. I. a II. časování. Slovesné třídy.Slovesné tvary ? minulý čas, rozkazovací způsob, příčestí, přechodníky.Neplnovýznamové slovní druhy: spojky, částice, citoslovce.Znalosti a dovednosti požadované k zápočtu: schopnost praktického použití probíraných jevů morfologického subsystému.

Získané způsobilosti

Cílem je prakticky zvládnout vybrané jevy morfologického subsystému současného ruského jazyka a jeho fungování v porovnávacím česko-ruském plánu.

Požadavky

Ke každému tématu jsou zadávány samostatné práce. Kontrola je prováděna ústně i písemně na cvičeních a také na konzultacích. Podmínkou pro udělení zápočtu je úspěšné splnění zápočtového testu (minimálně 70%).

Garant

Mgr. Jakub Konečný