Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Etopedie 3 (KSOCP / KETO3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSOCP / KETO3 - Etopedie 3, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

I. Preventivní programy1. Programy primární prevence v etopedické péči2. Programy sekundární a terciární prevenceII. Východiska intervenčních postupů3. Psychoterapeutické systémy vyžívané v etopedii I.4. Psychoterapeutické systémy vyžívané v etopedii II.5. Speciálněpedagogické terapeutické postupyIII. Intervence v etopedické péči6. Prostředky a formy převýchovné péče7. Intervence při poruchách chování8. Možnosti terénní práceIV. závislostní chování9. závislostní chování - alkohol10. závislostní chování - tabakismus11. závislostní chování - drogové závislostiV. Oblast penologie12. Penologie, penitenciární a postpenitenciární péče13. Resocializační působení, programy zacházení

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je umožnit studentům získat základní orientaci v problematice, studenti si osvojí vědomosti, dovednosti a schopnosti, které jsou potřebné pro práci s klienty etopedické péče v oblasti prevence i terapie.

Požadavky

Podmínky zápočtu: 1. Aktivní účast ve výuce2. Tvorba preventivního programu pro vybranný typ zařízení3. Písemný testPodmínky zkoušky:Předmět bude ukončen zápočtovým testem a ústní zkouškou. Zkušební okruhy představují průřez všech tří předmětů: Etopedie 1, Etopedie 2, Etopedie 3. Studenti při zkoušce prokáží orientaci nejen v teoretických oblastech etopedické problematiky, ale také orientaci v problémech praxe. Především je věnována pozornost schopnosti syntetizovat získané poznatky. Student si při zkoušce losuje dva okruhy, první okruh je zaměřen na teoretickou část oboru a student v něm musí prokázat svou orientaci v historii, terminologii a teoretických otázkách etopedie. Druhý okruh je zaměřen na vybranou cílovou skupinu, student v něm prokazuje své znalosti a poznatky, které si v průběhu studia osvojil a nastíní také vhodné intervenční postupy.

Garant

Mgr. et Mgr. Petra Kalibová

Vyučující

Mgr. et Mgr. Petra Kalibová