Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Exkurze 1 (KSOCP / KEXK1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSOCP / KEXK1 - Exkurze 1, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Návštěva dvou vybraných zařízení etopedického, psychopedického či sociálně patologického typu a prohloubení teoretických vědomostí (např. výchovný ústav, diagnostický ústav, dětský domov, zařízení s léčebně výchovným režimem). Zařízení jsou vybírána s ohledem na jejich další působení v rámci praxí.

Získané způsobilosti

Cíle předmětu a charakteristika získaných dovednostíÚvodní exkurze je zaměřena na seznámení studentů s určitým typem zařízení působících v oblasti výchovy mimo vyučování v přilehlém regionu. Tematicky tuto exkurzi doplňují předměty Sociální pedagogika a Pedagogika volného času, případně Sociální patologie a prohlubuje získané teoretické vědomosti. Při výběru těchto institucí je přirozeně dbáno na to, aby v praxích studentů byly zastoupeny nejdůležitější typy sociálních institucí a zařízení. Na navštívených pracovištích jim je podán rámcový přehled formou výkladu o struktuře, funkci a cílech instituce. Zároveň se zde dále seznámí s povahou práce (zejména s jejími metodami) i povinnostmi pracovníků v dané instituci.

Požadavky

student obdrží zápočet za osobní, aktivní účast na exkurzi

Garant

Mgr. Leoš Šebela