Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metodický kurz pro práci v LDT (KSOCP / KMLDT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSOCP / KMLDT - Metodický kurz pro práci v LDT, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Na metodickém kurzu účastníci přejdou z roviny klienta (adaptační kurz) a příjemce vzdělávání (výuka v předmětech ZP, KD atd.) do roviny poskytovatele vzdělání metodami zážitkové pedagogiky. Na kurzu budou účastníci rozděleni do šesti pracovních skupin v kterých budou realizovat jednotlivé bloky, ve chvíli kdy nejsou v roli organizátora jsou klienty v blocích svých spolužáků.Po těchto blocích by měli následovat tři zpětné vazby (usebrání (Jirásek,2008)). První poskytují organizátoři účastníkům (ve směru zaměření jejich bloku). Poté účastníci poskytují ZV organizátorům a na závěr vše sumarizuje přítomný pedagog.Jako doplňkový program jsou vřazovány bloky v kterých mohou účastníci poznat nové aktivity využitelné na táborech (prosíme o Vaší aktivitu a sdílení zkušeností). Zároveň mají tyto bloky roli časového nárazníku při neodhadnutí prostoru pro realizaci.Průběh bloku:Každý blok má realizační skupinu studentů.Ta si:1. z obecného tématu vybere konkrétní oblast a specifikuje vzdělávací cíle2. vymyslí způsob realizace ? jednotlivci, týmy, celá skupina3. zvolí herní aktivity na úvodní zahřátí, seznámení s tématem a rozdělení do skupin4. vymyslí či obmění známé aktivity tak, aby v nich ?rezonoval? vzdělávací cíl5. zvolí metody zpětné vazby pro otevření diskuze a zváží její vřazení po dílčích aktivitách či v závěru6. přemýšlí nad dynamikou celého bloku7. udržuje nás ve stavu FLOW :-)8. připraví ceny, diplomy, pochvalné listy, plakety atd. :-)9. čeká na udělení či neudělení zápočtu

Získané způsobilosti

Na kurzu jsou rekapitolovány vědomosti získané v předmětu zážitková pedagogika a komunikativní dovednosti. Studenti sami lektorují tříhodinový blok v kterém metodou zážitkové pedagogiky zprostředkovávají informace z dalších předmětů vyučovaných na KSocP. Zpětnou vazbu pak dostávají od svých kolegů, kteří se účastní těchto aktivit i od vyučujících. Příprava aktivit a vypracování plánu činností je předpokladem pro vstup do kurzu.

Požadavky

1.Aktivní účast na všech aktivitách 2.Lektorování svého bloku - včetně odsouhlasené přípravy bloku před kurzem

Garant

Mgr. Jan Sýkora