Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pedagogika volného času 1 (KSOCP / KPVC1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSOCP / KPVC1 - Pedagogika volného času 1, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Volný čas - pojem, různé pohledy na volný čas v historii, volný čas a životní styl.2. Pedagogika volůného času. Výchova mimo vyučování. Činitelé vývoje jedince. Současné pojetí výchovy člověka ve volném čase - tři dimenze VMV (obsah, vztah a prostředí), zvláštnosti.3. Činnosti ve volném čase - výchovné, vzdělávací, odpočinkové, zájmové,... Zájmová činnost ve VČ (obsah, druhy, funkce), zájmová výchova.4. Historický vývoj výchovy, koncepcí a organizací ve volném čase.5. Hra (specifická činnost ve volném čase) a hračka, herní systémy, zásady uvádění her.6. zařízení pro volný čas v ČR i v zahraničí.7. Vliv masmédií ve volném čase na děti, mládež a dospělé.8. Současné přístupy v pedagogice volného času - animace, výchova zážitkem, sociální asistenti.

Získané způsobilosti

Vybavit studenty základními znalostmi z oboru pedagogiky volného času s přihlédnutím k jejich specializaci. Seznámit studenty s novým pojetím výchovy ve volném čase. Úzké propojení s pedagogickou praxí.

Požadavky

Podmínky k zápočtu:1. Aktivní účast na seminářích (podle formy studia upřesněna na prvním semináři)2. Vytvoření solitéru z oblasti volnočasové tématiky pro vybranou věkovou a zájmově zaměřenou skupinu o 10 - 15 položkách.3. Vytvoření návrhu diplomu (v elektronické formě).4. Úvaha na téma rodina, současnost a můj volný čas. Odevzdat v písemné podobě, rozsah cca 2-3 strany.5. Porovnání volnočasových organizací dětí, mládeže nebo dospělých v ČR, popř. ze zahraničí. Rozsah cca 5-10 minut.6. Písemný test ze základních pojmů a termínů. Min. bodový zisk - 7 bodů (z 11). Body 2., 3. a 4. splnit nejdéle do konce příslušného zkouškového období ve kterém je předmět vyučován.

Garant

Mgr. Jan Sýkora

Vyučující

Mgr. Jan Sýkora