Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální komunikace (KSOCP / KSCK1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSOCP / KSCK1 - Sociální komunikace, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

NÁPLŇ JEDNOTLIVÝCH KURIKULÁRNÍCH CELKŮ1. ÚVOD DO PROBLEMATIKY SOCIÁLNÍ KOMUNIKACEčlověk a jeho sociálně komunikativní sféra, obsah pojmu sociální komunikace a interakce, ke vztahu rétoriky, sociální komunikace a komunikace pedagogické, plán výuky, podmínky zápočtu, improvizační cvičení.2. RÉTORIKA A VÝVOJ ŘEČNICTVÍrétorika, vývoj řečnictví, středověká rétorika, současnost nauky o dobrém psaní a hovoření, komunikační výbava řečového profesionála, znaky kvality řeči.3. SOCIÁLNÍ KOMUNIKACEzákladní pojmosloví, definice komunikace a jejich obsahový rozbor, ke vztahu sociální a pedagogické komunikace, komunikace a rétorika.4. SOCIÁLNÍ UČENÍzákladní pojmosloví, vymezení sociální skupiny a podmínky pro úspěšnou komunikaci, vztahu sociální komunikace a učení, úspěšné hodnocení (percepce).5. VÝRAZ OSOBNÍHO PROJEVU Iverbální, neverbální a nekomunikační okolnosti VOP, dovednostní mikrovýstupy, komunikační etudy a improvizační cvičení.6. VÝRAZ OSOBNÍHO PROJEVU IIverbální složka: jazykové prostředky a zvuková stránka, základní jazykové prostředky a prostředky specifické, aspekty paralingvistických znaků řeči7. NEVERBÁLNÍ KOMUNIKACEneverbální zdroje komunikace (mimický projev, gestikulace, motorická aktivita ? hledání praktických aplikací).8. METODY KOMUNIKAČNÍ REFLEXE A HODNOCENÍpojem evaluace, metody sociálního a pedagogického výzkumu, metody hodnocení komunikačních projevů, kvalitativní a kvantitativní stránka komunikace, reflexe a hodnocení.

Získané způsobilosti

viz. anotace předmětu

Požadavky

Podmínky k zápočtu:splněné zásadní dovednostní mikrovýstupy, příprava a realizace osobnostního mikrovýstupu s audiovizuálním záznamem, analýza a sebereflexe mikrovýstupu z TV záznamu, úspěšnost v závěrečném didaktickém testu, založení a práce s pojmovým slovníkem.

Garant

Mgr. et Mgr. Petra Kalibová

Vyučující

Mgr. et Mgr. Petra Kalibová