Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální tvořivost (KSOCP / KSOTV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSOCP / KSOTV - Sociální tvořivost, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Tvořivá činnost a její projevy.2. Podstata a struktura tvořivosti.3. Osobnost tvůrčího jedince.4. Charakteristika a diagnóza tvůrčího myšlení.5. Prostředky a podmínky podněcování rozvoje tvořivosti.6. Bariéry rozvoje tvořivosti.7. Sociální tvořivost a její rozvoj.8. Proces tvorby jednotlivce, skupiny, kolektivu, všední tvořivost, skupinové tvoření, tvořivost v kooperaci.9. Sociální tvořivost a výchova.10. Sociální tvořivost a krizové situace.11. Sociálně pedagogická intervence jako tvořivý akt.12. Tvořivost a kulturně výchovný odkaz.13. Problém rané socializace kreativity a význam individuality a kreativity v pozdějším životním projektu atd.

Získané způsobilosti

Studenty seznámit s problematikou rozvoje a utváření tvořivosti a sociální tvořivosti ve vazbě na filozofické, psychologické a pedagogické základy kreativity. Objasnit podstatu, vyložit nejfrekventovanější teorie, seznámit s bariérami rozvoje a uplatnění tvořivosti vycházejícími z vnímání, kultury a prostředí, z emocionální zralosti, z intelektuálního, sociálního a výrazového profilu osobnosti.

Požadavky

Student zpracuje portfólium s oporou o odbornou literaturu a projekt rozvoje sociální tvořivosti v konkrétní sociální oblasti.Portfólium

Garant

doc. PhDr. Jiří Semrád, CSc.

Vyučující

doc. PhDr. Jiří Semrád, CSc.