Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální pedagogika 1 (KSOCP / KSPE1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSOCP / KSPE1 - Sociální pedagogika 1, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vývoj sociální pedagogiky jako vědní disciplíny2. Pojetí a úkoly soc. ped. v současnosti3. Postavení soc. ped. v systému vědních disciplín4. Výchova jako součást socializace5. Prostředí a výchova, typologie prostředí, jeho funkce ve výchově6. Charakteristika prostředí rodiny7. Charakteristika prostředí vých. institucí8. Prostředí vrstevnických skupin, mládežnické organizace a hnutí9. Lokální a regionální prostředí a výchova10. Působení médií ve výchově11. Ohrožení rozvoje osobnosti dětí a mládeže v prostředí12. Dětská práva

Získané způsobilosti

Seznámit studenty se současným pojetím dané disciplíny u nás i v zahraničí, orientovat se v celé dané oblasti sociálních aspektů výchovy, charakterizovat prostředí a jeho jednotlivé typy, v nichž se výchovný proces odehrává, ukázat možnosti využívání prostředí jako výchovného prostředku.

Požadavky

Disciplina je v tomto semestru ukončena zápočtem na základě vypracování seminární práce, úspěšného absolvování kontrolního testu a splnění všech požadavků stanovených na počátku semestru.

Garant

Mgr. Iva Junová, Ph.D.