Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Arteterapie (KSOCP / PARTE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSOCP / PARTE - Arteterapie, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do studia, historie arteterapie, výtvarná výchova- artefiletika- arteterapie.2. Dětská kresba, její vývoj a duševní růst dítěte.3.-4. Kognitivní vývoj dítěte ve vztahu ke kresbě, fylogeneze a ontogeneze výtvarného projevu.5. Výtvarné dílo jako symbolické sdělení, téma ve výtvarné práci.6.-7. Vizuální gramotnost, vizuální prostředky a jejich sdělnost, koučink ve výtvarné tvrobě8. Práce s hlínou9. Výtvarná tvorba jako zrcadlo, obecné a individuální ve výtvarném díle.10. Galerijní pedagogika-práce s výtvarným dílem v rovině percepce.11. Kreativita, stereotyp, sebeaktualizace a výtvarná činnost.12. Arteterapeutická metodika, techniky, rizika.13.-14. Tvorba a sebereflexe

Získané způsobilosti

Vybavit znalostmi o dětském výtvarném projevu v pevné souvislosti s jeho duševním vývojem a dovednost aplikovat tyto poznatky při vedení výtvarné činnosti.

Požadavky

Seminární práceTémata individuálních prácí studentů vycházejí z potřeb jejich vlastní praxe a jsou zaměřeny na problematiku využití arteterapie a jejích postupů v prostředí definovaném profesí frekventantů. Rozsah teoretické práce je stanoven na 3-5 stran textu + obrazové přílohy. Konzultace a korekce prací probíhají e-mailovou a ústní formou. Studenti plní samostatné úkoly zadané ve studijních oporách.

Garant

Mgr. Kateřina Štěpánková