Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikovaná vývojová psychologie (KSOCP / PAVYP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSOCP / PAVYP - Aplikovaná vývojová psychologie, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Psychický vývoj. Klíčové pojmy ontogenetické psychologie. Podmínky vývoje lidské psychiky.2. Vývoj osobnosti a dílčích psychických funkcí v pojetí vybraných vývojových teorií a periodizací.3. Psychické vývojové potřeby, jejich uspokojování, deprivace a subdeprivace.4. Novorozenec a kojenec.5. Batole.6. Dítě předškolního věku.7. Školní zralost. Dítě mladšího školního věku.8. Pubescent.9. Adolescence.10. Mladý dospělý.11. Jedinec ve střední a zralé dospělosti.12. Stárnutí a stáří.13. Opakování.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je seznámit studenty s klíčovými pojmy a teoriemi vývojové psychologie včetně orientace v základní literatuře. Studenti budou zároveň vedeni k tomu, aby dokázali integrovat teoretické znalosti a vlastní zkušenost. Absolvování předmětu vede k objasnění specifik lidské psychiky v jednotlivých vývojových obdobích s vazbou na vhodné metody pedagogické a výchovné práce s jedinci v jednotlivých vývojových obdobích.

Požadavky

Studenti absolvují písemný test ověřující teoretické poznatky a na zvolené související téma napíší seminární práci v minimálním rozsahu 5 normostran.

Garant

doc. PhDr. Jan Lašek, CSc.

Vyučující

Mgr. Radka Skorunková, Ph.D.