Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Drobné podnikání (KSOCP / PDRPO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSOCP / PDRPO - Drobné podnikání, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Pojmový aparát - malé, střední, velké podniky.2.Právní aspekty podnikání.3.Právně organizační formy podnikatelských subjektů.4.Historický vývoj drobného podnikání.5.Drobné podnikání v zahraničí.6.Významné instituce.7.Daňové prostředí v České republice.8.Provozní a technické podmínky.9.Tržní aspekty.10.-12.Ekonomické aspekty podnikání.13.Příklady alternativních (doplňkových) činností v neziskovém sektoru.14.Podpora drobnému podnikání.

Získané způsobilosti

Postihnout doplňkové podnikání odborně, metodologicky a eticky. Seznámitstudenty se současnými právními a dalšími předpisy. Analyzovat současné problémypraxe a uvádět typické příklady. Prakticky se zabývat možnostmi získáníživnostenského oprávnění k doplňkové činnosti.

Požadavky

Student prokáže v průběhu semestru schopnost řešit konkrétní situace při získávání živnostenského oprávnění a jeho využívání. Dále zpracuje seminární práci na určené téma a při padesátiprocentní účasti na přednáškách splní podmínky k udělení zápočtu.

Garant

Ing. et Bc. Stanislav Michek, Ph.D.