Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management lidských zdrojů (KSOCP / PMALZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSOCP / PMALZ - Management lidských zdrojů, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základní pojmy managementu lidských zdrojů (význam a úloha lidských zdrojů ? HR pro organizaci).2. Jednotlivec v organizaci (Etzioniho typologie organizací, typy pracovníků podle Kaisera a Koffeyho).3. Koncepce řízení lidských zdrojů, personální informační systém.4. Personální strategie a plánování (personální politika, personální strategie, personální činnosti, personální plánování).5. Výběr zaměstnanců (získávání, výběr a přijímání pracovníků).6. Hodnocení a vzdělávání zaměstnanců (význam, formy a metody hodnocení pracovníků).7. Odměňování zaměstnanců (mzdové formy a struktura mzdy, zaměstnanecké výhody).8. Podniková kultura (charakteristika, význam a typologie podnikové kultury).9. Pracovně právní vztahy (druhy a právní úprava pracovně právních vztahů, pracovní poměr, pracovní smlouva), zákoník práce.10. Politika zaměstnanosti (zákon o zaměstnanosti, nezaměstnanost, sociální politika v organizaci).

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je osvojit si schopnost aplikovat hlavní zásady a principy personální práce do podmínek neziskových organizací.

Požadavky

- v denním studiu aktivní účast na seminářích (minimálně 8)- vypracování seminární práce ve dvojici- písemný test z teoretických poznatků prezentovaných na přednáškách (požadavek zisku minimálně 65 % bodů)- ústní zkouškaSeminární práce v rozsahu 3 - 5 NS (5400-9000 znaků) včetně mezer je zpracovávána ve dvojicích. Studenti musí využít minimálně 5 odborných zdrojů (odbornou publikací se rozumí recenzovaná monografie či článek z odborných recenzovaných časopisů, např. e-Pedagogium, Pedagogická orientace, Orbis Scholae, Studia Paedagogica, Pedagogika, Media4u Magazine). Alespoň jedním z odborných zdrojů musí být odborný článek či publikace v cizím světovém jazyce (např. anglický, španělský, francouzský apod.). Studenti si vybírají témata po konzultaci s vyučujícím. Téma by mělo být zaměřeno na praktické aspekty personálního řízení neziskové či veřejné organizace. Tj. nesmí jít o rešerši literatury k tématu, ale o reflexi praktických zkušeností diskutovaných na základě odborné literatury.Struktura seminární práce:? Cíl seminární práce (maximum 2 věty)? Motivace k výběru tématu seminární práce (maximum 2 věty)? Kontext získání praktických zkušeností k tématu ? jak jste získávali praktické zkušenosti (vlastní, či cizí)? Popis zkušeností/"příběhu" k vybranému tématu ? jaké máte zkušenosti s vybraným tématem, co jste se dozvěděli od informantů (např. rozhovorem, pozorováním)? Reflexe zkušeností ? jaké jsou kladné zkušenosti, negativní zkušenosti, co by se mělo zlepšit ? Diskuse zjištění opřená o odbornou literaturu (personální management) - při diskusi citujete odbornou literaturu, uveďte co je ve shodě s praktickými zkušenostmi a poznatky z odborné literatury, v čem se to liší, a projevte vlastní názor? Závěr, shrnutí, zhodnocení cíle seminární práce (maximum 7 řádek)? Použitá literatura (doporučené užití citační normy APA styl)? případně příloha/yU seminární práce budou hodnocena následující kritéria (seminární práce nebude uznána, pokud nebudou splněna všechna kritéria):1. Aktuálnost a vhodnost vybraného tématu 2. Praktičnost seminární práce3. Posouzení logické provázanosti jednotlivých prvků seminární práce4. Projev názoru/ů5. Zpracování diskuse ? schopnost diskutovat praktické zkušenosti se soudobými poznatky z odborné literatury6. Formální kritéria:? Rozsah seminární práce? Struktura seminární práce? Vhodné citování odborné literatury? Použití odborných zdrojů včetně cizojazyčných (světový jazyk) ? Doložený cizojazyčný text formou PDF souboru jako příloha k seminární práci

Garant

Ing. et Bc. Stanislav Michek, Ph.D.Ing. Eva Šimková, Ph.D.

Vyučující

Ing. et Bc. Stanislav Michek, Ph.D.