Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management nepodnikatelských organizací (KSOCP / PMNEO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSOCP / PMNEO - Management nepodnikatelských organizací, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základní pojmy managementu (definice, cíle, poslání, vývoj, moderní trendy v managementu).2. Management jako proces (proces plánování, organizování, personálního zajištění, vedení a motivace, kontroly).3. Nepodnikatelské organizace - vymezení (charakteristika, typologie, členění, finanční zdroje, hospodářská činnost).4. Sociální služby a proces jejich poskytování (charakter sociálních služeb, proces poskytování sociálních služeb, komunitní plánování).5. Management v nepodnikatelské organizaci (specifika řízení nepodnikatelských organizací).6. Manažer v organizaci (profil a osobnost manažera, jeho kompetentnost a příprava, styl manažerské práce, komunikace).7. Společenská odpovědnost a etika v řízení (podnikatelská etika, etické kodexy, podniková kultura, společenská odpovědnost firem - CSR).8. Marketing v nepodnikatelské organizaci (funkce marketingu, marketingové koncepce a marketingový trojúhelník, marketingové zásady, marketingový mix služeb).9. Propagace v nepodnikatelském sektoru (význam a hlavní formy propagace).10. Strategický projekt v nepodnikatelských organizacích (úloha, obsah a zpracování strategického projektu).

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je podat systematický přehled základní manažerské a marketingové problematiky aplikované do podmínek nepodnikatelských organizací včetně vymezení specifik při řízení těchto organizací.

Požadavky

- aktivní účast na seminářích- vypracování a prezentace seminární práce- splnění zápočtového testu- ústní zkouškaSeminární práce na zadané téma v rozsahu cca 5 stran textu formátu A4. Způsob kontroly: individuální kontrola, prezentace na seminářích.

Garant

Ing. Eva Šimková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Eva Šimková, Ph.D.