Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Manželské a rodinné poradenství - práce (KSOCP / PMRPO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSOCP / PMRPO - Manželské a rodinné poradenství - práce, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata přednášek v rámci konzultací1. Výchovné styly v rodině. Efektivita výchovy v rodině.2. Psychologické aspekty výchovy v rodině.3. Rodiče a zralost pro rodičovství.4. Patologie rodiny ? neúplná rodina, patchwork family.5. Týrané a zneužívané dítě v rodině.6. Sexuální výchova jako součást rodinné výchovy a výchovy k rodičovství.7. Obsah, metody a prostředky sexuální výchovy.8. Komunikace s rodinou.Témata určená k samostudiu1. Rodina a její funkce. Rodina budoucnosti a dynamika funkcí.2. Role otce a role matky. Dcera, syn bez otce.3. Kulturně antropologický přístup k vývoji rodiny a lidské sexuality.4. Rozsah našeho Já ? rodina a její vliv.5. Aktuální problémy současné rodiny.

Získané způsobilosti

Naučit studenty teoretickým i praktickým postupům při práci s rodinou z hlediska diagnózy výchovných postupů a praktických strategií při komunikaci s rodinou. Zvládnout teorii rodiny z hlediska funkcí rodiny, rolí a vztahů.

Požadavky

Vypracování seminární práce na zadané téma.

Garant

PhDr. Eva Švarcová, Ph.D.