Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Postpenitenciární péče (KSOCP / POPEP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSOCP / POPEP - Postpenitenciární péče, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Postpenitenciární péče jako specifická oblast sociální péče o člověka, který prošel trestním řízením a výkonem trestu odnětí svobody (dále VTOS) nebo ochranným léčebním a ochrannou výchovou, její formy, adaptace po propuštění z VTOS.2. Postpenitenciární péče jako prevence recidivy trestné činnosti.3. Obsah postpenitenciární péče v souvislosti se sociální politikou státu, snaha o integraci osob propuštěných z VTOS do společnosti.4. Pomoc při hledání pracovního zařazení osob po VTOS.5. Pomoc při zprostředkování ubytování osobám po VTOS.6. Finanční podpora osob po VTOS.7. Pomoc při začlenění se do společnosti osob po VTOS.8. Sociálně výchovné a poradenské působení určené osobám po VTOS.9. Subjekty kontinuální sociální péče: pracovník vězeňské služby, sociální pracovník, sociální kurátor, státní i nestátní instituce (školské, zdravotnické), úřady práca, správy sociálního zabezpečení, církevní a charitativní (Červený kříž, Naděje, Armáda spásy, Azylové domy, Domy na půli cesty).

Získané způsobilosti

Předmět by měl dát náměty jak se postupuje při nápomoci propuštěným osobám zapojit se do normálního občanského života a zároveň zajistit nad nimi dozor a tak předcházet opakování trestné činnosti.

Požadavky

Vypracování zápočtové seminární práce.Složení ústní zkoušky dle okruhů z probíraných okruhů.

Garant

PhDr. Milan Novotný

Vyučující

Mgr. et Mgr. Tereza Raszková