Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální pedagogika 2 (KSOCP / PSPE2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSOCP / PSPE2 - Sociální pedagogika 2, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Metody sociálně výchovného působení2. Životní styl a jeho utváření3. Náročné a krizové životní situace a jejich řešení4. Sociální pedagog jako pomáhající profese5. Práce sociálních pedagogů v terénu6. Sociálně výchovná práce v minoritních, rizikových skupinách a komunitách7. Probační a mediační služba

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je navázat na poznatky z předcházejícího semestru o sociální pedagogice jako vědě a o prostředí, poukázat na faktory v prostředí ohrožující rozvoj osobnosti, dále ukázat specifika sociálně výchovné práce v praxi. Analyzovat problematiku krizových životních situací a uvést do spojitosti s výchovnými situacemi. Analyzovat profesi sociálního pedagoga a ukázat všechny možnosti jeho uplatnění, např. i v souvislosti s terénní prací.

Požadavky

V daném semestru je předmět ukončen zápočtem a zkouškou. Podmínkou zápočtu je odevzdání seminární práce a splnění všech úkolů zadaných v průběhu semstru. Požadavky ke zkoušce vycházejí z dané osnovy předmětu.

Garant

Mgr. Iva Junová, Ph.D.