Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do psychoterapie 2 (KSOCP / PUPS2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSOCP / PUPS2 - Úvod do psychoterapie 2, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

PT ŠKOLY: Přehled základních PT škol. Výcvik v psychoterapii, intervize, supervize.PT x sociálně psychologický výcvik, encounterové skupiny.PROSTŘEDKY PSYCHOTERAPIE: Psychoterapeutický rozhovor. Relaxační metody. Práce s tělem v PT. Arteterapie, muzikoterapie, biblioterapie. Psychogymnastika, psychodrama. Imaginace. Metody kognitivně-behaviorální psychoterapie. (systematická desenzitizace, vystavení, nácvik dovedností).APLIKACE PSYCHOTERAPIE: Zvláštnosti psychoterapie a její prostředky u dětí a mládeže, psychoterapie lidí vyššího věku. Krizová intervence, práce s traumatem. Psychoterapie a rozvoj osobnosti. Psychoterapie v profylaxi. Etika v psychoterapii.Výzkum v psychoterapii.

Získané způsobilosti

Zaměření pozornosti na osobnost terapeuta, vzdělávání, etické principy. Praktické využití různých psychoterapeutických prostředků (ukázky technik). Možnosti aplikace PT principů v práci se specifickými skupinami.

Požadavky

Závěrečná práce v rozsahu 10 stran. Zaměření na sebereflexi, osobní motivaci.Průběžná aktivita na seminářích. Ústní zkouška formou kolokvia.

Garant

Mgr. Gabriela Slaninová, Ph.D.