Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výchovné poradenství a evaluace (KSOCP / PVYPE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSOCP / PVYPE - Výchovné poradenství a evaluace, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Výchovné poradenství ? úvod do problematiky, stručná historie, legislativní rámec, osobnost výchovného poradce2. Vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami, specifické poruchy učení a chování3. Individuální vzdělávací plán a další poradenské dokumenty4. Primární prevence rizikového chování ve školství (šikana, kyberšikana, rizika ICT, atd.)5. - 6. Školní a třídní klima, práce s třídním kolektivem7. Pedagogicko psychologická diagnostika8. Hospitace (cíle, druhy, funkce, fáze apod.) a videotrénink9. Sebehodnocení a hodnocení učitele. Personální hodnocení.10. Kontrola, smysl evaluace a autoevaluace školy. Legislativní rámec, vazba na RVP. Plánování evaluace - Cíle, oblasti, kritéria evaluace.11. Evaluační zpráva, plán zlepšení, metaevaluace.12. Peer Review, hodnocení zřizovatelem a hodnocení ČŠI.

Získané způsobilosti

Student se seznámí s přehledem a problematikou výchovného poradenství a evaluace uplatňované ve školách. U studentů budou rozvíjeny praktické dovednosti spojené s evaluací ve škole (hospitace, videotrénink, sebe/hodnocení učitele, hodnocení dětí, evaluace klima třídy).

Požadavky

Zápočet:- v denním studiu aktivní účast na seminářích (minimální účast na 8 seminářích), v kombinovaném studiu účast na konzultacích. - splnění 2 úkolů zadaných na přednáškách spojených se zjištěním informací o výchovném poradenství a evaluaci na konrétní škole Zkouška: písemná zkouška - součásti zkoušky je písemný test z teoretických poznatků prezentovaných na přednáškách (požadavek zisku minimálně 65 % bodů)

Garant

Ing. et Bc. Stanislav Michek, Ph.D.

Vyučující

Mgr. et Mgr. Petra KalibováIng. et Bc. Stanislav Michek, Ph.D.