Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výchova k rodičovství (KSOCP / PVYRO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSOCP / PVYRO - Výchova k rodičovství, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Rodina a partnerství budoucnosti. Funkce rodiny, partnerství a manželství.2. Kulturně antropologický přístup k lidské sexualitě, manželství a rodině.3. Funkce rodičů při výchově k rodičovství. Styly výchovy v rodině.4. Výchova v ranném dětství ? základ postoje k rodičovství.5. Role rodičů - otec, matka a perspektivy vývoje rolí. Výchova rolí.6. Sexuální výchova ? výchova k rodičovství. Motivy zavedení do intencionální výchovy a současný stav.7. Obsah sexuální výchovy ? výchovy k rodičovství I.8. Obsah sexuální výchovy ? výchovy k rodičovství II.9. Metody a prostředky sexuální výchovy ? výchovy k rodičovství v rodině I.10. Metody a prostředky sexuální výchovy ? výchovy k rodičovství v rodině II.11. Specifické obsahy výchovy k rodičovství ? týrání a sexuální zneužívání dětí12. Specifické obsahy výchovy k rodičovství - hodnoty, výchova emocí atd.13. Etické aspekty sexuální výchovy.14. Láska, přátelství a partnerský vztah. Možnosti výchovy.15. Rozvod a opakované manželství.

Získané způsobilosti

Seznámit studenty s obsahem a metodami výchovy k rodičovství a manželství v rámci obecného projektu sexuální výchovy. Naučit praktické dovednosti při řízení výchovy a vybrané diagnostické techniky.

Požadavky

Zápočet:- vypracování seminární práce- zpracování anotace z odborné publikaceZkouška:- rozhovor nad vybraným tématickým okruhem