Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy somatopatologie (KSOCP / PZASO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSOCP / PZASO - Základy somatopatologie, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Nemoc, příčiny.2. Regresivní změny, metabolické poruchy.3. Poruchy imunity. Podstata genetických poruch.4. Zánět. Progresivní změny.5. Poruchy tkáňového růstu (nádory).6. Poruchy výživy. Poruchy ABR. Stárnutí, stáří, smrt.7. Nemoci srdce, nemoci oběhu celkové a místní, změnyv množství a složení krve, krvácivé stavy.8. Nemoci dýchací soustav ? selhání dýchacích funkcí.9. Nemoci trávící soustavy.10. Nemoci ledvin a močových cest. Poruchy mužských a ženských reprodukčních funkcí.11. Poruchy hormonální.12. Vybrané infekční choroby. Nemoci kůže.13. Vybrané nemoci pohybového aparátu.

Získané způsobilosti

Cílem je seznámit studenty sociální pedagogiky se základy patologických procesů v lidském organismu tak, aby přispěly k pochopení patologie ve sféře pedagogicko-psychologicko-sociální, umožnily prevenci chorob, především chorob civilizačních, a usnadnily profesní komunikaci se zdravotníkem při týmové péči o budoucí svěřence.

Požadavky

Podmínky pro udělení zápočtuDohodnutá účast na cvičeních, vypracování (přednesení) referátu na zadané téma, absolvování zápočtového testu (30 otázek) - podmínkou úspěšného absolvování testu je správné zodpovězení 20 otázek.Podrobnosti o klasifikaci jsou součástí informací, které jsou pod názvem KOMPLEXNÍ PRŮVODCE ORGANIZACÍ VÝUKY SOMATOPATOLOGIE (KPO) předávány studentům na začátku příslušného sememstru.

Garant

doc. MUDr. Alena Merkunová, CSc.

Vyučující

David Linhart