Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy první pomoci (KSOCP / PZPPO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSOCP / PZPPO - Základy první pomoci, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. První kontakt s nemocným, základní vyšetření2. Pacient v bězvědomí3. Srdeční zástava, resuscitace4. První pomoc s AED5. Poranění vnitřních orgánů, mozkolebeční poranění6. Zvládání masivního krvácení, šok7. Tepelná poškození organismu8. Zebezpečení místa nehody9. První pomoc ? praktická část

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je získání teoretických vědomostí z oblasti poskytování první pomoci při úrazových i neúrazových stavech se zaměřením na základní oživovací techniky a jejich aplikace při praktickém nácviku na modelových situacích. Studenti po získání teoretických znalostí formou přednášek si ověří vše i z hlediska praktického. Praktická výuka je prováděna na realistických modelech k provádění nepřímé srdeční masáže a umělého dýchání, jak na modelech dospělých osob, tak také dětí. K nácviku dalších záchranných technik slouží další realistické praktické pomůcky.

Garant

MUDr. Ivo Kolář