Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychopedie 3 (KSPECP / AWQA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPECP / AWQA - Psychopedie 3, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

13. Interaktivní shrnutí a ověření poznatků z předmětů ?Psychopedie 1? a ?Psychopedie 2?14. Pojetí komplexní rehabilitace u osob s mentálním postižením v ČR a v zahraničí.15. Léčebná a psychologická rehabilitace osob s MR.16. Pedagogická rehabilitace osob s MR. Andragogika a gerontagogika osob s MR.17. Sociální rehabilitace osob s MR. Role neziskového sektoru v oblasti sociální rehabilitace jedinců s MR. Volnočasové aktivity osob s MR. Problematika sebeobhajování.18. Realizace sociální rehabilitace osob s MR v praxi.(exkurze, přednáška externisty)19. Pracovní rehabilitace osob s mentální retardací.20. Problematika zaměstnávání osob spadajících do cílové skupiny psychopedie.21. Terapeuticko-fomativní přístupy ve speciální pedagogice psychopedické.22. Ergoterapie versus pracovní (činnostní) terapie u osob s mentální retardací.23. ZOOterapie v péči o osoby s mentálním postižením.24. Realizace arteterapie v širším slova smyslu u osob s mentální retardací.25. Arteterapie v užším slova smyslu ? arteterapeutické metody a techniky využitelné v práci s jedinci s různým stupněm MR.

Získané způsobilosti

Cílem je uvedení do problematiky předmětu Psychopedie

Požadavky

semestrální práce na téma:a) Komplexní rehabilitace osob s MR se zaměřením na dílčí složky KRHB.b) Vybrané terapeuticko-formativní přístupy v péči o osoby s MR.

Garant

PhDr. Jana Dlouhá, Ph.D.