Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Komunikace sluchově postižených (KSPECP / BDVA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPECP / BDVA - Komunikace sluchově postižených, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Sluchový analyzátor, činnost CNS a inervace v oblasti sluchového vnímání, vliv poruchysluchového vnímání na činnost orofaciální soustavy2. Komunikační systémy v podmínkách sluchového handicapu a sluchové komunikační bariéry.3. Rozvoj komunikační schopností těžce sluchově postižených dětí ranného a předškolního věku4. Rozvoj komunikační schopností nedoslýchavých dětí ranného a předškolního věku5. Problematika užití manuálních komunikačních systémů v podmínkách sluchové komunikační bariéry6. Možnosti rozvoje orální řeči v podmínkách sluchové komunikační bariéry. Charakteristické rysy orální řeči u sluchově těžce postižených osob, problematika surdologopedické péče7. Odezírání - možnosti kompenzace sluchové bariéry, omezení, výuka odezírání u dětí a dosp. osob8. Problematika užití sluchové protetiky při rozvoji komunikačních schopností sluchově postiž. osob9. Kochleární implantace a rehabilitace osob s kochleárním implantátem10. Získané sluchové vady - získaná nedoslýchavost, ohluchnutí11. Kombinované vady. Užívané simplifikované manuální a kombinované komunikační systémy12. Psaná podoba jazyka v komunikaci v podmínkách sluchové komunikační bariéry13. CvičeníPraktická cvičení manuální komunikace pod vedením lektora znakového jazyka, dle programu rozvoje dovedností v oblasti manuálních systémů komunikace SP.

Získané způsobilosti

Vybavit studenty uceleným souhrnem poznatků z oblasti komunikace sluchově postižených osob se zaměřením na problematiku orální řeči, odezírání a manuálních komunikačních systémů.Součástí předmětu jsou i praktická cvičení v manuálním komunikačním systému.

Požadavky

Bude hodnoceno dle vypracované seminární práce, aktivního přístupu k dané problematice zápočtem, dále písemnou a ústní zkouškou.

Garant

Jaroslav Hrubý