Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychopedie (KSPECP / BXKA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPECP / BXKA - Psychopedie, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

PSYCHOPEDIE1. Moderní trendy v psychopedii v ČR a v zahraničí.Historie péče o osoby s mentálním či jiným duševním postižením, významné osobnosti.2. Psychické zvláštnosti osob s mentálním postižením. Specifika komunikace s cílovou skupinou psychopedie.3. Alternativní a augmetativní komunikace u cílové skupiny psychopedie.4. Raná péče o děti s mentálním postižením - střediska rané péče, standardy. Edukace dětí s mentálním postižením v předškolním věku.5. Edukace osob s poruchou autistického spektra, terapie uplatňované pro tyto osoby.6. Péče o osoby s poruchou autistického spektra v dospělém věku.7. Edukace jedinců s kombinovým postižením. Downův syndrom.8. Terapeutické metody uplatňované pro osoby s těžkým či hlubokým mentálním postižením.9. Instituce školského psychopedického typu, tvorba školních vzdělávacích programů pro žáky s mentálním či jiným duševním postižením.10. Kariérové poradenství pro žáky s mentálním či jiným duševním postižením.11. Pracovní rehabilitace osob s mentálním či jiným duševním postižením - legislativa, podporované zaměstnávání - historie, filozofické principy.12. Péče o dospělé osoby a seniory s demencí.13. Práva osob s mentálním postižením, s demencí. Charta práv osob s autismem.

Získané způsobilosti

Prohloubit poznatky z psychopedie, zaměřit pozornost na moderní trendy v ČR i v zahraničí, výchovně vzdělávací proces žáků s mentálním či jiným duševním postižením, informovat o institucionalizaci a systému speciálních škol a zařízení psychopedického typu.

Požadavky

Podmínky zápočtu - 75 % účast na přednáškách a seminářích, pokud bude nižší, student musí předložit 2 zápočtové seminární práce. Úspěšné vykonání testů.Zpracování zápočtové práce v rozsahu 8 stran musí obsahovat uvedení předmětu, přednášejícího, ročník, skupinu, semestr, název tématu a osnovu. Práce bude velmi úzce zaměřena na daný problém s teoretickou částí (s literárními odkazy a uvedením dalších získaných pramenů) a vlastní vklad, přínos studenta. Závěr bude obsahovat literaturu dle citační normy. Práce budou presentovány na semináři a vlastní přínos bude hodnocen klasifikací, která bude součástí zkoušky v letním semestru. Bude hodnocena také aktivita při semináři.Do závěrečné klasifikace zkoušky bude zahrnuta klasifikace zápočtových seminárních prací, klasifikace z písemných testů a ústního prověření znalostí.

Garant

PhDr. Jana Dlouhá, Ph.D.