Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Alternativní a augmentativní komunikace (KSPECP / CAAK1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPECP / CAAK1 - Alternativní a augmentativní komunikace, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Definiční vymezení pojmů alternativní a augmentativní komunikace, koncepce AAK.2. Charakteristika uživatelů AAK I.3. Charakteristika uživatelů AAK II.4. Klasifikace systémů AAK.5. Stručná charakteristika vybraných systémů AAK I.6. Stručná charakteristika vybraných systémů AAK II.7. Odborné poradenství v oblasti AAK v ČR a v zahraniční.8. AAK v kontextu rané péče o dítěte s výrazně narušenou komunikační schopností.9. Tvorba komunikačního deníku, slovníku.10. Význam AAK pro edukaci dítěte s těžce narušenou expresivní stránkou řeči s důrazem na předškolní a školní věk.11. Tvorba edukační pomůcky na bázi AAK.12. AAK u jedinců se zdravotním postižením v období dospělosti.13. Možnosti vzdělávání a dalšího vzdělávání v oblasti AAK v ČR a v zahraniční.

Získané způsobilosti

Uvedení do problematiky předmětu Alternativní a augmentativní komunikace

Požadavky

Z, ZkZ - student vypracuje seminární práci na téma např.:a) Poradenské služby v oblasti AAK v ČR a v zahraničí.b) Zpracování anotace cizojazyčného odborného článku z oblasti AAK.c) Slovník AAK pojmů (AJ, NJ x ČJ) ? skupinová práced) Vytvoření edukační pomůcky na bázi AAK.Zk - ústní zkouška v rozsahu předmětu

Garant

PhDr. Petra Bendová, Ph.D.