Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Legislativa pro zdravotně postižené (KSPECP / CLZDP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPECP / CLZDP - Legislativa pro zdravotně postižené, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Listina lidských práv a svobod. Úmluva o právech dítěte2. Rodina a základy rodinného práva3. Národní rada zdravotně postižených ČR4. Soudobé koncepce zaměřené na vyrovnávání příležitostí pro osoby se zdravotním postižením v ČR5. Legislativa v oblasti vzdělávání zdravotně postižených I6. Legislativa v oblasti vzdělávání zdravotně postižených II7. Individuální vzdělávací plán. (IVP)8. Problematika zaměstnávání osob se zdravotním postižením I9. Problematika zaměstnávání osob se zdravotním postižením II10. Legislativa vztahující se k rané péči o děti se zdravotním postižením11. Legislativa vztahující se k institucionalizaci péče o jedince se zdravotním postižením v rámci resortu MPSV ČR12. Zákon o sociálních službách č. 108 ze dne 14. března 200613. Posuzování nárokování příspěvku na péči v kontextu vybraných zdravotních postižení a onemocnění.

Získané způsobilosti

Uvedení do problematiky předmětu Legislativa pro zdravotně postižené

Požadavky

ZZ - student vypracuje seminární práci na téma např.:a) Aktuální trendy v péči o jedince se zdravotním postižením (komparace systému před a po roce 1989)b) Tvorba IVPc) ICF versus Zákon o sociálních službách č. 108 ze dne 14. března 2006d) Aktuální legislativní problémy v oblasti péče o jedince se zdravotním postižením

Garant

PhDr. Miroslava Javorská, Ph.D.