Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Speciálně pedagogická diagnostika 1 (KSPECP / CSPD1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPECP / CSPD1 - Speciálně pedagogická diagnostika 1, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Pojetí speciálně pedagogické diagnostiky v kontextu moderní koncepce speciálně pedagogické intervence.2. Systémový a týmový přístup v oblasti speciálně pedagogické diagnostiky.3. Historické mezníky ve speciálně pedagogické diagnostice.4. Metody speciálně pedagogické diagnostiky. Diagnostický proces.5. Diagnostika sociálního prostředí jedince se zdravotním postižením.6. Institucionalizace speciálně pedagogické ? diagnostické intervence. Speciální pedagog ? diagnostik.7. Specifika speciálně pedagogické diagnostiky u dítěte se zdravotním postižením raného věku.8. Speciálně pedagogická diagnostika předškolních dětí se zdravotním postižením.9. Hra a kresba jako diagnostické prostředky ve speciální pedagogice.10. Diagnostika školní zralosti.11. Diagnostika kognitivních schopností.12. Diagnostika žáků se speciálními vzdělávacími potřebami v období plnění povinné školní docházky.13. Speciálně pedagogická diagnostika v kontextu speciálně pedagogické andragogiky a gerontagogiky.

Získané způsobilosti

Seznámení se se základní problematikou diagnostiky ve speciální pedagogice.

Požadavky

Zápočet: Aktivní účast na seminářích, úspěšné složení písemného testu, předložení a obhájení seminární práce.Zkouška: Úspěšné složení požadavků vyučujícího.

Garant

PhDr. Lenka Neubauerová