Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vývojová psychologie (KSPECP / CVYPC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPECP / CVYPC - Vývojová psychologie, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

? Předmět vývojové psychologie. Pojetí vývoje, druhy vývojových změn. Vztah mezi ontogenetickým a fylogenetickým vývojem.? Metody vývojové psychologie, longitudinální a transverzální přístup.? Činitele a mechanizmy psychického vývoje. Proces socializace a individualizace.? Zákonitosti psychického vývoje, znaky a zvláštnosti dětské psychické struktury.? Problematika periodizací psychického vývoje a jejich kriterií. Vývojové mezníky.? Psychické zvláštnosti období prenatálního a novorozeneckého.? Psychický vývoj v období kojeneckém a batolecím.? Psychický vývoj v předškolním období.? Charakteristika vývoje v mladším školním věku.? Mladší školní věk - dokončení.? Střední školní věk - prepubescence a pubescence.? Psychický vývoj ve starším školním věku (adolescenci).

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je obeznámení se základní problematikou vývojové psychologie.

Požadavky

Zápočet: písemné zpracování vývojově psychologické charakteristiky vybraného dítěte.Zkouška: úspěšné složení písemného testu.

Garant

doc. Boris Iljuk, CSc.