Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Speciálně pedagogická diagnostika (KSPECP / DDVA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPECP / DDVA - Speciálně pedagogická diagnostika, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

OSNOVA PŘEDMĚTU:Uvedení do speciálně pedagogické diagnostiky.Systémový a týmový přístup ve speciálně pedagogické diagnostice.Historie speciálně pedagogické diagnostiky.Diagnostický proces a metody speciálně pedagogické diagnostiky.Speciální pedagog jako diagnostik.Diagnostika školní zralosti.Hra jako diagnostikcký prostředek.Kresba jako diagnostický prostředek.Diagnostika kognitivních schopností.Klíčové oblasti somatopedické diagnostiky, diagnostika laterality.Speciálně pedagogická diagnostika specifických vývojových poruch učení I.Speciálně pedagogická diagnostika specifických vývojových poruch učení II.Diagnostika sociálního prostředí.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je seznámit studenty s teoretickými základy a praktickým uplatněním speciálně pedagogické diagnostiky.

Požadavky

Podmínky zápočtu (klasifikovaného) ? 75 % účast na přednáškách a seminářích, pokud bude nižší, student musí předložit 2 zápočtové seminární práce.Zpracování zápočtové práce v rozsahu 8 stran musí obsahovat uvedení předmětu, přednášejícího, ročník, skupinu, semestr, název tématu a osnovu. Práce bude velmi úzce zaměřena na daný problém s teoretickou částí (s literárními odkazy a uvedením dalších získaných pramenů) a vlastní vklad, přínos studenta. Závěr bude obsahovat literaturu dle citační normy. Práce budou presentovány na seminářích a vlastní přínos bude hodnocen klasifikací, která bude součástí zkoušky v letním semestru. Bude hodnocena také aktivita při seminářích.Do závěrečné klasifikace zkoušky v letním semestru bude zahrnuta vlastní aktivita studenta při seminářích, 2 zápočtové seminární práce (za zimní a letní semestr), klasifikace z písemného testu a ústního prověření znalostí.

Garant

PhDr. Petra Bendová, Ph.D.