Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pedagogika volného času (KSPECP / DWOA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPECP / DWOA - Pedagogika volného času, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Pedagogika volného času jako věda, její místo v systému věd, příbuzné disciplíny.2. Historický vývoj PGVČ a výchovy mimo vyučování.3. Volný čas jako základní kategorie PGVČ.4. Činnosti ve volném čase, zájmová činnost.5. Zařízení pro výchovu mimo vyučování a jejich specifika.6. Hra, hračka, herní systémy.7. Úloha masmédií ve volném času.8. PGVČ v mezinárodním kontextu.9. Volný čas ve výzkumech, metodologie PGVČ.10. Volný čas handicapovaných, volnočasové aktivity pro specifické skupiny.11. Osobnost pedagoga volného času.

Získané způsobilosti

Vybavit studenty základními znalostmi z oblasti pedagogiky volného času s ohledem na specifika studovaného oboru, získat dovednosti potřebné pro práci s klienty ve volném čase.

Požadavky

Zápočet: aktivní účast na seminářích, průběžné plnění zadaných úkolů, vypracování seminární práce dle instrukcí vyučujícího.Zkouška: písemný test a ústní pohovor.

Garant

Mgr. Martin Kaliba