Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teatroterapie (KSPECP / EBKA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPECP / EBKA - Teatroterapie, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Cesty k sobě (objevování sebe).2. Cesty k druhým (objevování okolního světa).3. Relaxační a energetizační aktivity. Koncentrace.4. Diagnostika žáka pomocí prostředků tvořivé dramatiky.5. Průpravné hry a cvičení - smyslové vnímání, prostorové cítění.6. Průpravné hry a cvičení - fantazie a představivost, partnerské vztahy, skupinová citlivost.7. Pohyb a pantomima, kontakt, mimojazyková a slovní komunikace.8. Impovizace, druhy improvizace.9. Hra v roli, učitel v roli a tzv. boční vedení.10.Strukturace tématu, výstavba tématické dramatické situace.11.Výstavba lekce dramatické výchovy.12.Didaktické aplikace dramatické výchovy.

Získané způsobilosti

Poskytnout studentům příležitost k hlubšímu individuálnímu i skupinovému sebepoznání pomocí praktických činností SPV a DV, vybavit je řadou praktických dovedností, které mohou bezprostředně při vlastním výchovném působení uplatňovat, naučit je zpracovávat různá vých. témata netradičním způsobem a obdobně rozšířit rejstřík jejich metod pro diagnostiku žáků.

Požadavky

Zpracování miniprojektu, v němž student prokáže schopnost aplikovat vědomosti a dovednosti získané v rámci disciplíny dramatická výchova, prezentace miniprojektu.

Garant

doc. PhDr. Tibor Vojtko, Ph.D.