Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychologie obecná a vývojová (KSPECP / EVQA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPECP / EVQA - Psychologie obecná a vývojová, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Předmět psychologie2. Přehled hlavních psychol. směrů3. Metody psychologie4. Osobnost: obecná charakteristika5. City a počitky6. Vnímání a vjemy7. Paměť8. Myšlení a řeč9. Předmět vývojové psychologie, periodizace psychického vývoje10. Prenatální, novorozenecké a kojenecké období11. Batolecí období12. Předškolní dětství13. Školní dětství14. Puberta a adolescence15. Dospělosta a stáří

Získané způsobilosti

Seznámit studenty s psychol. pojmy (vlastnosti, psych. procesy, stavy)obecné psychol. a zvláštnosti ontogeneze psychického vývoje.

Požadavky

Požadavky k započtu: účast a aktivita v seminářích, studium zadané literatury, vypracování individuání seminární práce na určené téma,zkušební úkoly v semináři. Požadavky ke zkoušce:zkouška dle stanovených okruhů otázek, současti zkoušky je didaktický test.

Garant

doc. Boris Iljuk, CSc.