Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do informatiky (KSPECP / GCVA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPECP / GCVA - Úvod do informatiky, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Osnová odpovídá časovému harmonogramu výuky:1. Windows 95, práce se soubory a složkami2. Základní práce s textovým dokumentem3. Zvláštní funkce využitelné při psaní textu (symboly, automatické opravy, kontrola pravopisu)4. Úprava vzhledu dokumentu (písmo, odstavec, ohraničení a stínování, tabulátory, styly, sloupce)5. Tabulka v dokumentu6. Obrázek v dokumentu7. Kreslení ve Wordu, textové pole, diagramy8. Záhlaví a zápatí, tisk dokumentu.

Získané způsobilosti

Předmět poskytuje možnost získat běžné dovednosti při práci s PC. Tím se rozumí jednak práce v prostředí Windows 95, jednak využití textového editoru MS Word 97 pro běžnou práci v kancelářích a během studia. Student by měl být schopen využít počítače pro přepis a následnou kvalitní grafickou úpravu seminárních prací, příp. bakalářské práce. Předmět je především zaměřen na obeznámení začátečníka s řadou možností, kterou skýtá tvorba textů na počítači.

Požadavky

Zápočet bude udělen za ovládnutí jistého minima dovedností. Toto minimum je specifikováno při prvním cvičení. Student se rozhodne pro jednu z následujících možností: buď nejméně 66% účast na seminářích nebo samostatné vypracování semestrální práce v intencích minimálních požadavků.

Garant

doc. Ing. Vladimír Jehlička, CSc.