Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy speciálněpedagog. rehabilitace (KSPECP / GPXA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPECP / GPXA - Základy speciálněpedagog. rehabilitace, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Základní terminologické otázky, charakteristika zdravotního postižení a jeho funkční důsledky, dimenze kvality života 2. Pojem a terminologie rehabilitace ? rehabilitační potenciál, cílové skupiny rehabilitace3. Systém oboru komprehenzivní rehabilitace ? referenční pole dle druhu postižení5. Cíle a specifické jevy KR a překážky v jejich dosažení6. Složky komprehenzívní rehabilitace (léčebná, sociální, pedagogická, pracovní)8. Principy komprehenzívní rehabilitace9. Prostředky (metody, techniky, formy) komprehenzívní rehabilitace 10. Využití techniky a inženýringu v KT 11. Vývoj a problémy současného pojetí komprehenzívní rehabilitace, institucionalizace

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je seznámit studenty se specifickými podmínkami života osob se specifickými potřebami jako předpokladem rehabilitačního působení, prohloubit dosavadní vědomosti v oblasti moderního pojetí komprhenzívní rehabilitace a jejího systému. Napomoci k lepší orientaci v současné terminologii, systémech referenčního pole rehabilitace, struktuře současných služeb v praxi a v odborné literatuře.

Požadavky

Zápočet je udělen na základě účasti ve výuce, konspektů odborné literatury a seminární prezentace na zadané téma.

Garant

PhDr. Kamila Růžičková, Ph.D.