Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální pedagogika (KSPECP / HITA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPECP / HITA - Sociální pedagogika, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Postavení sociální pedagogiky v systému věd, její úkoly v současnosti.2. Histrický vývoj sociální pedagogiky.3. Aktuální otázky vlivu společenského vývoje na výchovu ( multikulturalita, globalizace ).4. Sociální podmíněnost výchovného procesu.5. Sociální komunikace a výchova.6. Životní styl a výchova ( možnost ovlivňování hodnotové orientace ).7. Životní situace a výchovný proces, krizové životní situace a možnosti výchovného. působení při jejich řešení.8. Charakteristika prostředí rodiny.9. Charakteristika prostředí výchovných institucí.10. Vliv neformálních vrstevnických skupin.11.Působení médií ve výchově.12.Výchovná práce s minoritami a rizikovými skupinami.

Získané způsobilosti

Předmět seznamuje s problematikou sociální pedagogiky.

Požadavky

Zápočet: Aktivní účast na seminářích, úspěšné složení písemného testu, předložení a obhájení seminární práce. Zkouška: Úspěšné složení požadavků vyučujícího.

Garant

Mgr. Martin Kaliba