Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální pedagogika (KSPECP / KESC7)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPECP / KESC7 - Sociální pedagogika, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Ohrožení rozvoje osobnosti dětí a mládeže v prostředí, dětská práva2. Metody sociálně výchovného působení3. Životní způsob a jeho utváření4. Životní a výchovné situace5. Profesní model sociálního pedagoga6. Práce sociálních pedagogů v terénu7. Sociálně výchovné půspbení v minoritních a rozikových skupinách8. Pomáhání v ČR a dobrovolnická práce9. Probační a mediační služba10.Projektování v oblasti sociálně výchovného působení11.Specifika metodologie sociální pedagogiky

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je navázat na poznatky z předcházejícího semestru o sociální pedagogice jako vědě a o prostředí a poukázat na faktory v prostředí ohrožující rozvoj osobnosti, dále ukázat sopecifiku sociálně výchovné práce v praxi. Analyzovat problematiku životních situací včetně krizových a uvést do spojitosti s výchovnými situacemi. Analyzovat profesi sociálního pedagoga a ukázat všechny možnosti jeho uplatnění především v souvislosti s terénní prací.

Požadavky

Předmět je ukončen zápočtem na základě odevzdané seminární práce na dané téma a zkouškou (požadavky viz osnova přemětu)

Garant

PhDr. Václav Bělík, Ph.D.