Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Edukačně-terapeutické přístupy v psychop (KSPECP / KETPP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPECP / KETPP - Edukačně-terapeutické přístupy v psychop, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Model ?vnímání - představy -myšlení? jako základ terapií ve speciálně pedagogické péči.2) Působení na smyslové vnímání prostřednictvím edukačně ? terapeutických přístupů pro cílové skupiny oboru psychopedie (Montessori pedagogika, odkaz a život Marie Montessori).3) Koncept bazální stimulace.4) Využití animoterapie u osob s mentálním a kombinovaným postižením (AAA, AAT).5) Využití pasivních a aktivních forem muzikoterapie u cílových skupin oboru psychopedie.6) Využití činností zaměřených na představy (pohádky, stimulační hry, sny, fantazie, malování, tvoření, básnění, pohybová terapie, taneční terapie) u cílových skupin oboru psychopedie.7) Ergoterapie versus pracovní (činnostní) terapie u osob s mentální retardací.8) Využití dramiky u cílových skupin oboru psychopedie.9) Snoezelen.10) Strukturované učení.11) Využití kognitivně behaviorální terapie u osob s poruchami autistického spektra.12) Problémové chování u osob s mentálním postižením a u osob s poruchou autistického spektra (prevence a intervence).13) Využití alternativní a augmentativní komunikace (AAK) u cílových skupin oboru psychopedie.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu s názvem Edukačně-terapeutické přístupy v psychopedii je prohloubení znalostí získaných v rámci přednášek psychopedie 1 a přednášek a seminářů psychopedie 2 se zřetelem k využití edukačně ? terapeutických přístupů u cílových skupin oboru psychopedie. Tomuto cíli odpovídají i témata přednášek.

Požadavky

Požadavky na studenta:(a) složení písemného testu;(b) prezentace a obhajoba seminární práce.

Garant

PhDr. Jana Dlouhá, Ph.D.