Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Komunikace sluchově postižených (KSPECP / KKSLP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPECP / KKSLP - Komunikace sluchově postižených, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Opakování základních poznatků z fyziologie a audiologie.2. odhady počtu sluchově postižených, neslyšících je málo, ale jsou.3. metody komunikace se sluchově postiženými, volba optimální metody.4. odezírání, mýty a fakta.5. přirozená gesta a usnadněná komunikace.6. řeč, mluva a jazyk, čtení a psaní.7. metody komunikace a vzdělávání, stručná historie orální metody.8. ryze orální metoda, unisenzorická metoda.9. Umělé posunkové systémy, Forchammerova metoda a Cued Speech, prstové abecedy,znakovaná čeština, totální komunikace.10. znakové metody a jejich stručná historie.11. český znakový jazyk a bilingvální metoda.12. komunikační metody pro přidružené vady, Blissova sémantografie, Makaton.13. kdy kterou metodu použít?

Získané způsobilosti

Předmět seznamuje studenty se základy komunikace sluchově postižených.

Požadavky

Zápočet: Aktivní účast na seminářích, úspěšné složení písemného testu, předložení a obhájení seminární práce.Zkouška: Úspěšné složení požadavků vyučujícího.

Garant

Mgr. Tereza Skákalová