Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metodika her a zábav (KSPECP / KMHAZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPECP / KMHAZ - Metodika her a zábav, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Zásady pořádání her, herní systémy.2. Hry na seznámení. hry typu "ice breaker". Zahřívací a kontaktní hry, energizery3. Hry na rozvoj důvěry (včetně sebedůvěry) Hry zaměřené na komunikaci4. Hry zaměřené na rozvoj spolupráce, "team spirit" aktivity. "5. Problem solving" hry, týmové iniciativní hry6. Hry v místnosti Moderní deskové a karetní hry.7. Ekohry a hry s výukovým podtextem.8. Hry na zvládnutí agresivity. Hry využitelné v primární prevenci a práci s rizikovými skupinami.9. Atypické herní pomůcky, netradiční sportovní hry10. Hry tvořivé dramatiky.11. Pohybové hry (v tělocvičně, na hřišti, v lese a v přírodě).12. Hry v zimě na sněhu. Závěrečné hry, rituály, zpětná vazba.13. Bezpečnostní a metodický rámec organizace her Metodické aspekty organizování herních aktivit pro osoby se smyslovým, tělesným a mentálním postižením. Hry zaměřené na další specifické dovednosti vyplývající z požadavků na profesi speciálního pedagoga.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je získaní teoretických vědomostí i praktických dovedností potřebných pro efektivní využití herních aktivit v edukačním procesu v návaznosti na jednotlivé složky speciální edukace dílčích cílových skupin speciální pedagogiky, vybavit studenty základními poznatky teorie her a dovednostmi potřebnými k jejich přípravě, řízení a organizaci.

Požadavky

Aktivní účast na výuce, zpracování a prezentace semestrálního projektu (student předkládá, prezentuje a obhajuje seminární práci zaměřenou na jednu skupinu herních aktivit a zároveň vede jeden prožitkově orientovaný seminář s praktickými ukázkami jejich organizace), průběžné plnění úkolů na výuce a splnění všech podmínek stanovených vyučujícím.

Garant

Mgr. Martin Kaliba