Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Průběžná praxe 2 (KSPECP / KPP2X)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPECP / KPP2X - Průběžná praxe 2, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Praxe se uskutečňuje na základě dohody s příslušným zařízením v daném rozsahu a dle stanoveného rozvrhu. Student plní úkoly stanovené výnosem děkana PdF UHK a písemně zpracovává deník praxe. V rámci praxe je pro studenta závazné splnění následujících úkolů:1) seznámit se s charakterem zařízení2) denně vést záznamy o pozorování činností pedagogických pracovníků i klientů, režimu a organizaci práce3) připravit a realizovat samostatné výstupy dle pokynů vedoucího praxeZpracovanou písemnou přípravu konzultuje student před výstupem s vedoucím praxe, po výstupu požádá o rozbor v kontextu následujících kriterií:? míra dosažení stanoveného záměru? obsahová úroveň? vhodnost zvolených a použitých metod, prostředků, pomůcek, materiálů? struktura, časové rozvržení, věková přiměřenost, pracovní tempo zaměstnání? osobnost pedagoga (vystupování studenta ? pohotovost, pedagogický takt, vztah ke klientům, kultura projevu...)Zápis z rozboru včetně hodnocení a připomínek vedoucího praxe opatří vedoucí svým podpisemZáznam z praxe student ukončí zhodnocením zkušeností, které při praxi získal.Student UHK se po celou dobu pedagogické praxe účastní všech aktivit v zařízeních spolu s pověřeným pracovníkem tak, aby co nejvíce pronikl do celkového provozu výchovného zařízení.

Získané způsobilosti

Cílem průběžné praxe je seznámit studenty s organizací, chodem a klientelou jednotlivých typů zařízení. V rámci praktických výstupů získají studenti potřebné praktické dovednosti pro speciálně pedagogickou podporu dětí, dospělých či seniorů se zdravotním postižením či sociálním znevýhodněním.

Požadavky

Zápočet student získává na základě potvrzení o průběhu praxe, hodnocení vedoucího praxe v daném zařízení a po předložení pedagogického deníku didaktikovi praxe.

Garant

PhDr. Miroslava Javorská, Ph.D.