Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychopedie 1 (KSPECP / KPSY1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPECP / KPSY1 - Psychopedie 1, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

. Psychopedie jako subsystém spec. pedagogiky. Referenční pole a cílové skupiny psychopedie.2. Lidská práva osob s mentální retardací.3. Specifické zvláštnosti osob s MR.4. Klasifikace stupňů MR dle MNK 10.5. Charakteristika osob s LMR.6. Charakteristika osob s SMR.7. Charakteristika jedinců s TMR a HMR.8. Nárys psychopedické diagnostiky.9. Historické mezníky ve vývoji péče o jedince s mentální retardací v ČR.10. Historické mezníky ve vývoji péče o jedince s mentální retardací v zahraničí.11. Moderní trendy v péči o jedince s mentální retardací v ČR a v zahraničí. Alternativní způsobysocializace a edukace osob s MR.12. Institucionalizace péče o jedince s mentální retardací v resortu MPSV ČR.13. Institucionální zajištění péče o osoby s mentální retardací v rámci resortu MŠMT ČR.

Získané způsobilosti

Cílem je uvedení do problematiky Psychopedie

Požadavky

Realizace projektu na téma:a) Lidská práva osob s mentálním postižením.b) Aplikace dětských práv u dětí s mentálním postižením.c) Chceme žít s Vámi! (?pro?integrační projekt)

Garant

PhDr. Jana Dlouhá, Ph.D.