Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Speciální školství v české legislativě (KSPECP / KVWA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPECP / KVWA - Speciální školství v české legislativě, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úmluva o právech dítěte. Deklarace o právech mentálně postižených osob. Charta práv osob s autismem.Speciálně pedagogické instituce školského typu - současný výchovně vzdělávací systém.Školský zákon 561/04 Sb.Vyhláška 73/05 Sb - vzdělávání žáků se s peciálními vzdělávacími potřebami.Speciálně pedagogické centrum v systému pedagogicko psychologického poradenství - Vyhláška 72/05 Sb.Vyhláška 458/2005 Sb o střediscích výchovné péče.Systém kurikiulárních dokumentů.Charakteristika rámcového vzdělávacího programu - přílohy určené pro vzdělávání žáků s lehkou mentální retardací.Charakteristika rámcového vzdělávacího programu pro vzdělávání žáků v základní škole speciální.Zákon 435/04 Sb. o zaměstnanosti, vyhláška MPSV ČR 518/04 Sb. - kariérové poradenství.

Získané způsobilosti

Senámenit se s legislativou týkající se školských institucí, ve kterých se vzdělávají žáci se speciálními vzdělávacími potřebami.

Požadavky

Student předloží seminární práci na vybrané téma týkající se legislativy, své poznatky přednese na semináři.

Garant

PhDr. Jana Dlouhá, Ph.D.