Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy speciální pedagogiky (KSPECP / KZSPG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPECP / KZSPG - Základy speciální pedagogiky, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Speciální pedagogika v systému pedagogických věd (definiční rámec oboru).2) Pojetí speciální pedagogiky.3) Vývoj speciální pedagogiky v souvislosti s vývojem moderních věd o člověku.4) Struktura oboru speciální pedagogika.5) Terminologie oboru speciální pedagogika.6) Člověk s postižením.7) Cílové skupiny.8) Význam těla pro člověka, tělesnění.9) Socializace a enkulturace.10) Psychologie handicapu - rysy postiženého.11) Psychologie handicapu ? rodina a rodiče dítěte s postižením.12) Kvalita života vs. postižení.13) Postižený člověk v Bibli (filozofická východiska vztahu majority k minoritě postižených).

Získané způsobilosti

Cílem předmětu Základy speciální pedagogiky 1 je uvedení do struktury oboru speciální pedagogika a jeho výchozí terminologie. Tomuto cíli odpovídají i témata přednášek a individuálních prací studentů.

Požadavky

semestrální práce na téma:a) postavení postiženého člověka ve společnostib) filosofické základy speciální pedagogikyc) systém současné speciální pedagogiky

Garant

doc. PhDr. Tibor Vojtko, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Tibor Vojtko, Ph.D.