Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Speciální pedagogika dospělého věku (KSPECP / LCKA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPECP / LCKA - Speciální pedagogika dospělého věku, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Výuka je členěna do čtyř výukových bloků:1. Speciální pedagogika dospělého věku - speciální andragogika: konstituování a koncepce disciplíny, místo v systému věd, struktura.2. Specifické rysy vzdělávaného dospělého s handicapem.3. Edukace dospělých s handicapem: edukační metody a formy edukace.4. Institucionalizace edukace dospělých s handicapem.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je osvojení základů speciální andragogiky v rovině vědomostní a dovednostní se zřetelem k budoucí působnosti v oblasti tvorby, realizace a evaluace vzdělávání dospělých s handicapem.

Požadavky

Podmínkou pro udělení zápočtu je1. vypracování dvou zápočtových úkolů z nabídky:a) zpracování případové studie: vzdělávací cesta dospělého ,s handicapem a jeho postoj ke vzdělávání,b) recenze časopisecké/sborníkové stati podle vlastní volby k problematice speciální andragogiky,c) zmapování a zhodnocení vzdělávací nabídky pro dospělé s handicapem v konkrétním regionu,d) profil instituce realizující vzdělávání dospělých s handicapem.2. aktivní podíl na týmové práci ve skupinových konzultacíchZkouška:Předpokladem pro přistoupení ke zkoušce je udělený zápočet z předmětu. U zkoušky je třeba prokázat osvojení vědomostí ze speciální andragogiky v rozsahu daném obsahem výuky a dále prokázat vytvoření dovednosti aplikovat poznatky na řešení praktických úkolů v oblasti vzdělávání dospělých, a to v písemné i ústní podobě.

Garant

doc. PhDr. Iva Jedličková, CSc.