Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Reedukace a kompenzace zraku (KSPECP / LLRA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPECP / LLRA - Reedukace a kompenzace zraku, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Pedagogický charakter reedukace zraku. Přehled teorie reedukace zraku.2. Vývoj systémů, rozvoj reedukace zraku v ČR3. Systém komprehensívní reedukace zraku (KRZ)4. Principy, cíle a úkoly reedukace zraku5. Vizualizace - hlavní prostředek reedukace zraku6. Životospráva jako prostředek reedukace zraku7. Pedagogický charakter kompenzace zraku. Přehled teoriekompenzace zraku.8. Principy, cíle a úkoly kompenzace zraku9. Haptizace a tyflografika - hlavní prostředek kompenzace zraku10. Auditizace - prostředek kompenzace zraku11. Olfaktorizace a gustizace - prostředky kompenzace zraku12. Kynetizace - prostředky kompenzace zraku13. Kompenzační možnosti prostorové orientace a samostatného pohybu14. Význam reedukace a kompenzace pro samostatnost a soběstačnost (sebeobsluha OZP)

Získané způsobilosti

Seznámit studenty s problematikou reedukace zraku dle osnovy.

Požadavky

Zápočet je udělen dle předložené seminární úkoly, zkouška je klasifikována na základě písemného a ústního prověření znalostí.

Garant

PhDr. Kamila Růžičková, Ph.D.