Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Komprehenzívní rehabilitace (KSPECP / LSKA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPECP / LSKA - Komprehenzívní rehabilitace, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1/ Historické mezníky a současné pojetí rehabilitace v ČR, paradigma rehabilitace, terminologické vymezení klíčových pojmů.2/ Pojetí a systém komprehenzivní / ucelené rehabilitace v ČR (složky, metody, formy, cílové skupiny a referenční pole).3/ Současný stav legislativního zázemí rehabilitace v ČR.4/ Význam, cíle a charakteristika diagnostiky v KR, individuální edukačně - rehabilitační plán, funkční diagnostika, edukačně rehabilitační program.5/ Charakteristika, cíle, problémy a perspektivy léčebné rehabilitace. Koncepce oboru Rehabilitační a fyzikální lékařství. Systém a složky fyziatrické rehabilitační péče v ČR.6/ Charakteristika, cíle, problémy a perspektivy sociální rehabilitace.7/ Charakteristika, cíle, problémy a perspektivy pedagogické rehabilitace.8/ Charakteristika, cíle, problémy a perspektivy pracovní rehabilitace, metoda podporovaného zaměstnávání a její perspektivy.9/ Kulturní, volnočasové aktivity a soutěže jako zdroje možností rehabilitačního působení.10/ Současný stav, problémy a perspektivy vývoje rehabilitačního inženýringu (navrhování, výroba a dostupnost substitučních, reedukačních a kompenzačních pomůcek, bezbariérové projektování, odstraňování bariér), terminologické vymezení pojmů: informační, orientační, komunikační a architektonická bariéra.11/ Systém a institucionalizace rehabilitace v ČR. Problémy a perspektivy dalšího vývoje rehabilitace.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je seznámit studenty s teorií, systémy a perspektivami rehabilitačního působení. Napomoci studentům zorientovat se v současné terminologii, odborné literatuře, systémech referenčního pole, dále v oblasti legislativní podpory a systému státních a nestátních institucí.

Požadavky

Zápočet je udělen na základě účasti ve výuce, konspektů odborné literatury a seminární prezentace na zadané téma.

Garant

PhDr. Kamila Růžičková, Ph.D.